Contactgegevens

Monique van Steinfoorn
(06) 41 26 82 80

info@jollycolors.nl
Stacks Image 269483

Gellak

Helemaal up to date zijn met gellak!


Gellak zit tussen nagellak en gelnagels in. Ideaal voor mensen die geen gelnagels willen maar wel het gemak van lang mooi blijvende nagels. Ik zet de gellak vaak bij de gasten op mijn werk en heb gemerkt dat het belangrijk is dat je altijd in dunne laagjes werkt. Op die wijze blijft het minstens 2 week zitten.

Gellak is een dunne gel die je aanbrengt op de nagels net als gewone nagellak. Vervolgens wordt de lak gedroogd binnen enkele minuten onder een uv-lamp. Eerst wordt er een primer aangebracht, deze zorgt dat de lak goed hecht. Vervolgens 2x de kleurlak en als finish wordt de top-coat aangebracht. Elk laagje gaat ongeveer een minuut onder de uv-lamp.

Ik vind het een voordeel is dat het maar 45 min duurt om het aan te brengen ipv 2 uur bij gelnagels, waardoor het natuurlijk ook veel goedkoper is. Het wordt gewoon op je eigen nagels gezet zonder het gebruik van een verlengende tip. Ook hebben je nagels niet veel te lijden omdat bij het aanbrengen enkel de nagelplaat iets wordt opgeruwd met een zachte vijl om de gellak beter te laten hechten, ipv het platvijlen wat gebruikelijk is bij het zetten van gelnagels. De gellak blijft lang mooi glanzend en krasvrij.

Je kan de gellak er zelf gewoon afhalen met een nagellak remover maar wel met eentje die aceton bevat. Je moet de nagels een tijdje laten weken in en watje gedrenkt in nagellak-removeren gewikkeld in aluminiumfolie. Na 10 minuten merk je dat de gellak losgaat zitten, wacht totdat je het er makkelijk af kan halen en ga er niet eerder zelf aan peuteren omdat je hiermee je nagels kan beschadigen.

Gellak kan je tegenwoordig bij vele schoonheidssalons laten aanbrengen. Het blijft enkele weken mooi zitten. Je kan de uv-lamp en gellak ook in de winkel kopen zodat je het prima zelf thuis kan doen.

Er is gellak van verschillende merken en in alle kleuren. Ook staat gellak natuurlijk erg mooi en verzorgd op je teennagels.