Contactgegevens

Monique van Steinfoorn
(06) 41 26 82 80

info@jollycolors.nl
Stacks Image 269483

Scrubs en peelings

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een scrub en een peeling?


Voordat ik het uitleg wil ik je eerst iets vertellen over de huid. Per dag laat je huid ongeveer 30.000 dode huidcellen los.

Deze worden van binnenuit weer aangevuld. Zo schuift het rijtje steeds weer een stukje op.

Dode huidcellen maken de huid dof en vaal, ze vormen een soort barriére laag waardoor de huid niet zo goed kan opnemen.


In een scrub of peeling zitten kleine korreltjes, die schuren de dode huidcellen van de huid, dit heet exfoliëren. Deze methode noemen we de mechanische peeling.

De korreltjes kunnen van verschillende stoffen afkomstig zijn o.a : zout, suiker, kiwi-pitjes en gemalen koffie of notendop.

Zodra je deze dode huidcellenlaag verwijderd zal je merken dat je gezichtscreme of bodylotion weer beter intrekt en het niet als een laagje op de huid blijft liggen.

Ook ziet de huid er stralender, glanzender en vitaler uit. Als je in de zon gaat merk je dat je sneller en egaler bruin wordt, kijk wel uit dat je niet verbrand!

Naast het verwijderen van dode huidcellen heeft een scrub of peeling nog een functie; namelijk het activeren van de doorbloeding van de huid. Wanneer een huid goed doorbloed is kan hij afvalstoffen beter afvoeren en de goede werkstoffen beter opnemen.

Het verschil tussen een peeling en scrub is de grote van de korrel. Een scrub heeft een grovere korrel. Deze wordt vaak gebruikt voor het lichaam. De peeling heeft een hele fijne korrel die beter geschikt is voor de wat dunnere gezichtshuid.

Mocht je huid erg gevoelig zijn en je geen korreltjes kan verdragen dan heb je nog de lysing/enzym peeling deze bevat helemaal geen korreltjes maar er zitten enzymen in die de dode huidcellen van de huid splitsen.

Een peeling gebruik je ongeveer 1 a 2 keer per week.


Er bestaan ook peelings om je huid structureel te verbeteren, deze zijn niet voor thuisgebruik geschikt maar onderga je in een huidkliniek.

Hiermee kan je fijne lijntjes, rimpeltjes, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en littekens vervagen.

dit noemen we de chemische peelings.

Er bestaan 3 soorten:

- Fruitzuurpeeling of Glycozuur peeling = oppervlakkige peeling
- TCA peeling = een medium peeling
- Fenol peeling = een diepe peeling

Daarnaast zijn er ook verschillende scrub-handschoentjes op de markt, de structuur van de stof schuurt dan de dode huidcellen van de huid.

En als laatste de peel-off maskers. Het masker breng je aan met een kwastje...je laat het 10 min drogen en je haalt het in 1 beweging weer van de huid.

Reacties

Toon meer berichten